Machines & hulpgereedschap

Ontwikkeling, engineering en realisatie van kleine machines en hulpgereedschap. Van ontwerp tot eindproduct, in veel gevallen gerealiseerd in eigen werkplaats.

Ontwikkeling

Een machine of hulpgereedschap kan de oplossing zijn indien u op zoek bent naar procesoptimalisatie. De nabewerking van een kunststof product, het transporteren van zware lasten of het assembleren van componenten. Zomaar wat voorbeelden waarbij een machine of gereedschap uitkomst kan bieden.

We gaan graag de uitdaging aan om daar waar mogelijk een proces te optimaliseren. Bestaande machines en gereedschappen een upgrade geven of herzien kan ook een slimme zet zijn. Er wordt gezocht naar innovatieve oplossingen die vervolgens worden gepresenteerd middels 2D en/of 3D tekeningen.

Product(ie)optimalisatie

We kijken verder dan alleen de machine. Indien er kansen liggen voor optimalisatie door het product aan te passen en/of bijvoorbeeld de productietechniek te wijzigen, dan kunnen de ontwerpers van Balini Productinnovatie u zeker van dienst zijn. We kijken graag met u mee waar de kansen liggen, van het productontwerp tot en met de uitlevering van het product.

Engineering

De ideeën werken we in 3D uit tot een industrieel ontwerp. Met de focus op maakbaarheid en materiaalkeuze wordt het ontwerp afgestemd op het doel ervan. Zo kan het een prototype, test- of eindmodel zijn, al dan niet met de intentie voor industriële (serie)productie.

Het ontwerp wordt volledig 3D ingetekend. Hier halen we vervolgens de benodigde (maat)tekeningen uit voor de productie. Tevens zijn de 3D tekeningen een goede representatie van hoe de machine er uit komt te zien.

Industriële (serie)productie

Een ‘Proof of concept’ en/of kleine oplages kunnen we in onze eigen werkplaats realiseren. Voor een industriële productie met grotere aantallen kunnen we een productie opzetten en begeleiden bij één van onze productiepartners. Afgestemd op het ontwerp wordt het best passende productiebedrijf ingeschakeld. In overleg hiermee wordt het product vervolgens productiegericht geoptimaliseerd.

We blijven nauw betrokken bij dit productieproces en we zijn uw eerste aanspreekpunt. Er wordt uiteraard bijgestuurd indien nodig en de machine / het gereedschap wordt pas vrijgeven als alles naar wens functioneert.

Balini Productie

  • Rijksstraatweg 171
    6573 CN Beek (Berg en Dal)
    Nederland
  • +31 (0)24 679 32 72
  • +31 (0)24 679 24 86
  • info@balini.nl

Copyright © 2024 Balini Productie - All rights reserved - Privacy statement