Prototyping & modellen

Modellen en prototypes worden gedurende het hele ontwerptraject gemaakt om de vormgeving en functies te evalueren en het product tastbaar te maken.

Prototyping in het ontwerpproces

Er is in iedere fase van het ontwerpproces een waardevol prototype / model te realiseren zonder onnodige hoge investeringen en lange levertijden. Een prototype in een vroeg stadium van het ontwerpproces kan problemen op een later moment voorkomen. Als met behulp van een prototype blijkt dat een ontwerp technisch, esthetisch of ergonomisch te kort schiet kan er direct worden bijgestuurd. De kortste weg naar een succesvol ontwerp, zonder hoge investeringen.

 

3D engineering

Het kan voorkomen dat een prototype gewenst is, maar dat er nog geen bruikbaar werkbestand beschikbaar is. Wij kunnen een idee uitwerken tot een productierijp ontwerp. Zo kan een eenvoudige schets al vertaald worden naar een 3D bestand waarmee een prototype / model gemaakt kan worden. Ook het verder dimensioneren van een ontwerp tot een definitief- en reproduceerbaar ontwerp behoort tot de mogelijkheden.

Productietechniek

We stemmen de productietechniek van de modellen af op het doel ervan. Zo zijn er talloze manieren om een prototype of model in bijvoorbeeld kunststof, hout of metaal te maken, variërend in kwaliteit en afwerking. Tot op zekere hoogte kunnen we deze prototypes en modellen in eigen werkplaats realiseren.

 

Rapid Prototyping

We beschikken over een 4-tal FDM-printers met een printoppervlak van 200 x 200mm tot 600 x 600mm en een printhoogte tot 600mm. Daarnaast kan een uitgebreid netwerk geraadpleegd worden om snel tot een hoogwaardig model te komen. Afhankelijk van het ontwerp kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor 3D printen (FDM / SLS / SLA / MJF / Metaal), 3D CNC-frezen of vacuümvormen, in de juiste kleur en/of met een oppervlaktebehandeling. Door deze manier van Rapid Prototyping kan in sommige gevallen al binnen een week een prototype geleverd worden. Neem gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Balini Productie

  • Rijksstraatweg 171
    6573 CN Beek (Berg en Dal)
    Nederland
  • +31 (0)24 679 32 72
  • +31 (0)24 679 24 86
  • info@balini.nl

Copyright © 2024 Balini Productie - All rights reserved - Privacy statement